Skip to main content

Loet Smeets

We kunnen geen oceanen ontdekken, als we niet de moed hebben om het zicht op de kust te verliezen.

Ik ben een ervaren (team)coach en trainer gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling van professionals en leiders. Alles wat met mensen en hun gedrag te maken heeft mijn interesse. Van mensen in organisaties heb ik daarom mijn werk gemaakt. Ik ben gefascineerd waarom het werkt of juist niet werkt, zowel tussen mensen, in teams als bij individuele professionals en leiders.

Graag ga ik aan de slag met teams die de volgende stap willen zetten in hun ontwikkeling. Soms is er meer aan de hand en loopt de samenwerking vast. Meestal liggen er aan de zichtbare problemen verborgen patronen ten grondslag. Het is fascinerend en geeft veel voldoening deze samen te ontrafelen. Vandaaruit werken we aan wat nodig is om weer een gezonde beweging op gang te brengen en resultaten te bereiken.

Bij individuele coaching verkennen we samen je vraag, hoe die samenhangt met de context en met het systeem (gezin) waar jij vandaan komt. In veel gevallen zit je ergens in vast en voel je je beperkt in wat je kan doen om de situatie te veranderen. Coaching gaat dan over het opnieuw vinden van je (adem)ruimte. Ik werk altijd ten dienste van wat jij nodig hebt voor de volgende stap in je persoonlijke- en professionele groei.

In mijn werk maak ik gebruik van een breed scala aan organisatieontwikkelings- en psychologische theorieën en modellen. De belangrijkste zijn systemisch werk (zowel families als organisaties), Transactionele Analyse, NLP, de karakterstructuren van Reich en Insights Discovery en diverse organisatiediagnose- en teamanalysemodellen.

De basis is voor mij systemisch werk. Dat wil onder andere zeggen dat we uitzoomen zodat we alles wat een rol speelt in je vraagstuk meenemen. Ook onderzoeken we hoe jouw geschiedenis nu nog invloed heeft op je vraagstuk. Als dat erkenning en ruimte ontstaat rust en kun je verder.

Als (team)coach ben ik altijd gericht op wat nodig is voor de volgende stap, ook als dat betekent dat je juist een pas op de plaats moet maken.