Skip to main content

Robert Zijlmans

When you have adjusted the physical to it’s normal demands, nature supplies the remainder.

Met mijn achtergrond als medisch beeldvormer in Nederlandse en Zwitserse ziekenhuizen en klinieken, kwam ik zelf door een valpartij op de piste in aanraking met osteopathie. Ik vond het magisch en begreep niet hoe het werkte, en daarom wilde ik dit ook studeren. Ik heb opleiding genoten aan het Swiss College of Osteopathy in Zwitserland, een dochter college van een groot Canadees opleidingsinstituut in de osteopathie.

De osteopatische geneeskunde is in 1874 ontwikkeld door Dr. Andrew Taylor Still en heeft een holistische insteek; het lichaam als een functionele unit beschouwen en behandelen. Genezen door de oorzaak te vinden en behandelen, en niet de symptomen. Daarom ga ik met je op zoek naar de oorzaak van de klacht. Door gebruik van verscheidene manuele technieken ga ik daarmee aan de slag, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en het overneemt. Door het restaureren van de mobiliteit en vitaliteit breng je de balans terug, het verlangen van het lichaam naar homeostase.

De therapie kent vele toepassingen. Zowel bij klachten aan het bewegingsapparaat en de rug, de spijsvertering, hoofdpijn en migraine, oorpijn (tinnitus), sinusitis, keelklachten etc, maar ook slaapproblemen, energieverlies/onrust en burn out klachten. Osteopathie ondersteunt tevens herstel na ongevallen en operaties.

Neem gerust contact met me op bij vragen, of voor een afspraak.